Makrome İp İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Makrome İp İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Makrome Eğitimleri ve İpuçları 

                                                                                                             5 dakika

Makrome sanatı yüzyıllardır var olan bir zanaattır. Makrome, 16. yüzyılda kendi kıyafetlerini yapmak için kullanan denizciler tarafından uygulandı.
denizciler-kare düğüm- makrome
Makrome kelimesi, "düğümlemek veya örmek" anlamına gelen Fransızca "macramé" kelimesinden gelir.

Makrome, kemer, bilezik, sepet ve bitki askılarından duvar askılarına, abajurlara ve hatta mobilyalara kadar her şeyi yaratmak için kullanılabilecek çok yönlü bir sanattır. Makromede kullanılabilecek birçok farklı tipte düğüm ve desen vardır.
düvar süsü- kordon-elişi

En yaygın düğüm türü, makromedeki çoğu desenin tabanını oluşturan kare düğümdür.

Makrome nedir?

Makrome nedir? Makrome, desenler oluşturmak için düğümlerin bir kordon parçasının uzunluğu boyunca bağlandığı bir tekstil yapma şeklidir.

Makrome, desenler oluşturmak için düğümlerin bir kordon parçasının uzunluğu boyunca bağlandığı bir tekstil yapma şeklidir. Makrome genellikle yapılması kolay bir zanaat olarak görülür, ancak kişinin bu konuda yetkin hale gelmesi zaman alabilir ve pratik yapabilir. Makrome herhangi bir kordon türünden yapılabilir, ancak ellerde daha kolay oldukları için pamuk, keten ve ipek kordonlar en yaygın olanlarıdır.

Makrome Öğrenmeye Nasıl Başlanır?

Makrome, yüzyıllardır var olan bir zanaattır. Desenler ve tasarımlar oluşturmak için düğüm kullanan bir tekstil türüdür. Makrome düğümleri tipik olarak ip veya ince kordon ile yapılır.

Makrome öğrenmenin en iyi yolu, size nasıl yapılacağını öğretebilecek birini bulmak veya size teknikleri öğretecek çevrimiçi öğreticiler ve videolar bulmaktır.

70'lerin en popüler el sanatlarından biri olan makrome geri dönüyor. İşlem biraz zor olsa da, makrome ile çalışmanın bazı faydaları vardır.

Makrome, Orta Doğu ve Afrika kökenli geleneksel bir tekstil zanaattır. Yüzyıllardır uygulanıyor, ancak şimdi modaya geri dönüyor.

Makrome faydaları şunları içerir:

-Ellerinizle ve zihninizle yeni şeyler yapmayı öğrenmenin harika bir yolu

-Rahatlama ve meditasyon için harika

-Evinizin dekorasyonunda veya arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz için hediye olarak kullanılabilir.

Favori Makrome Teknikleri ve İpuçları

Makrome, desenler oluşturmak için kordonların düğümlenmesini içeren bir zanaattır. 70'lerde ve 80'lerde popülerdi, ancak son zamanlarda geri dönüş yapıyor.

Bu makale, yeni başlayanlar için en popüler makrome tekniklerinden bazılarını ve ipuçlarını size tanıtacaktır. Bunlara sepet örgüsü, düğüm teknikleri ve yeni başlayanlar için genel ipuçları dahildir.

Therapyyarn ile iş birliği yapabileceğinizi veya Therapyyarn ürünlerini satın alıp kendi projenizi başlatabileceğinizi biliyor muydunuz, peki daha ne bekliyorsunuz? İmzalı ürünümüz Pasaklı ip ile bugün harika şeyler örmeye başlayın.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.