Örgü Yapmanın İnsan Sağlığına Faydaları

Örgü Yapmanın İnsan Sağlığına Faydaları

                                                 5 dakika

Örgü Yapmanın İnsan Sağlığına Etkileri ve Bugün Örmeye Nasıl Başlayabilirsiniz?

Örgü örmek herkesin yapabileceği terapötik bir aktivitedir. Ruh sağlığınız ve fiziksel sağlığınız için faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Örgü örmek için herhangi bir örgü deneyimine veya becerisine sahip olmanız gerekmez. İhtiyacınız olan tek şey, örmeye başlama isteği ve birkaç iğne, iplik ve bir kalıp.

Örgü sadece insanların eğlenmek için yaptığı bir aktivite değildir. Birçok terapötik faydasının yanı sıra, günlük hayatta kullanılabilmesi için ördüğünüz şeylerden kıyafet veya başka eşyalar yapabilmek gibi pratik faydaları vardır.

Örmenin Faydaları:

-Sakinleştirici bir aktivitedir -Koordinasyon ve motor becerileri geliştirir -Hafıza gibi beyin fonksiyonlarını artırır -Depresyon, kaygı ve strese yardımcı olur

Örgü ve İnsan Sağlığı Arasındaki Bağlantı Nedir?

Örgü örmek yüzyıllardır var olan bir hobidir. İnsanların bir şeyler yaratması ve birbirleriyle bağlantı kurması için bir yol olmuştur. Örmenin stresi azaltmak, zihinsel sağlığı iyileştirmek ve kaygıyı azaltmak gibi birçok faydası vardır.

Örgü yapmanın birçok yolu ve yapılacak birçok proje var. Örgü herhangi bir yaş grubu veya herhangi bir fiziksel beceri düzeyine sahip kişi tarafından yapılabilir. Bu, herkes tarafından erişilebilir olduğu için başkalarıyla paylaşmak için harika bir hobi yapar.

Ayrıca kışın dışarıda pek bir şey olmadığında vakit geçirmek için harika bir yoldur.

 

Örme Memnuniyeti Artırır ve Stresi Azaltır

Örgü örmek, sağlığa pek çok faydası olduğu kanıtlanmış, keyifli bir hobidir.

Örmenin faydaları çoktur. Stresi azaltabilir, memnuniyeti artırabilir ve insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayabilir. Sadece zihinsel ve fiziksel sağlığınızı iyileştirme potansiyeline sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda bir tatmin duygusu da sağlar.

Örgü örmenin stres seviyelerini azalttığı, rahatlamayı teşvik ettiği ve genel olarak hayattan genel memnuniyeti arttırdığı gösterilmiştir.

 

Örgü, Ruh Halini Nasıl İyileştirir ve Kaygı Duygularını Nasıl Azaltır?

Örgü örmek, birçok faydası olduğu kanıtlanmış rahatlatıcı ve tedavi edici bir aktivitedir.

Tekrarlayan örgü hareketi kaygı, depresyon ve diğer duygudurum bozukluklarına yardımcı olabilir. Ayrıca daha iyi uyumanıza ve hafızanızı geliştirmenize yardımcı olabilir.

Örgü sadece bir hobi ya da rahatlamak için yapılan bir aktivite değildir. İnsanların günlük yaşamlarında ruh hallerini iyileştirmek, kaygı duygularını gidermek ve stresi azaltmak için kullanabilecekleri bir beceridir.

 

Örgü Nabız Ve Tansiyonu Düşürür

Örgü örmek nabzı ve tansiyonu düşürür

Yeni bir çalışma, örgü örmenin kan basıncını ve kalp atış hızını düşürebildiğini buldu. Heart dergisinde yayınlanan araştırmaya 30 dakika boyunca örgü örmesi istenen 33 kişi dahil edildi. Araştırmacılar, aktivite sırasında nabız ve kan basıncının ortalama %10 düştüğünü buldular.

Bulgular, yüksek tansiyonu olan veya hipertansiyon geliştirme riski taşıyan kişilerde örgü örmenin stres düzeylerini düşürmenin yararlı bir yolu olabileceğini düşündürmektedir. Ancak yazarlar, herhangi bir tavsiyede bulunulmadan önce daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyorlar.

Therapyyarn iş aracını veya Therapyyarndan satın alınabilecek projenizi uygulanabilir mi, peki daha ne bekliyorsunuz? İmzalı ürünümüz  Pasaklı  ip ile bugün eşyalarımıza hazırlıklar...

 

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.