Tığ Hakkında Herşey

Tığ Hakkında Herşey

5 dk Okuma

Tığ Numaraları - Tığ ile Sayı Modelleri, Teknikleri ve Daha    Fazlası için Bir Kılavuz

Tığ, tekstil sanatı yaratan bir iğne işi şeklidir. Tığ, ilmekler oluşturarak ve ardından dikiş oluşturmak için bir iplik çekerek yapılır.

Tığ numaraları, ilmek sayılarını temsil etmek için kroşe desenlerinde kullanılır. Bu model size kroşe numaralarını nasıl okuyacağınızı, bunları standart kroşe terimlerine nasıl dönüştüreceğinizi ve standart kroşe terimlerini kroşe numaralarına nasıl dönüştüreceğinizi öğretecektir.

1) Satırın veya turun sonundaki sıfırları yok sayarak, sayıyı soldan sağa okuyun.

2) Bir sıra veya turdaki ilmek sayısını sayın (örneğin, bir sırada 10 ilmek varsa, o zaman 10 sıra olacaktır).

3) Gerektiğinde standart kroşe terimleri ve sayıları arasında ileri geri dönüşüm yapın (örneğin, bir desen şunu okuyabilir: "Rnd

Tığ numaraları nedir? Tığ numaralarının bazı örnekleri nelerdir? Neden kullanılır?

Tığ numaraları, her sırada yapılacak ilmek sayısını belirtmek için tığda kullanılan bir çizelgedir. Tığ numaraları, "kroşe dikiş sembolleri" veya "kroşe sembolleri" olarak da bilinir.

 

Tığ numaraları genellikle bir tığ kalıbı üzerine yazılır, ancak bazı kalıplarda bunlara yer verilmez. Tığ işi öğrenmek isteyen yeni başlayanlar için çok faydalıdır.

Nasıl kullanılırlar? Nasıl yapılır? İnsanların bunları oluştururken yaptığı yaygın bir hata nedir?

Tığ desenleri yemek tarifleri gibidir. Size ne yapacağınızı ve nasıl yapacağınızı söylerler. Ayrıca bitmiş ürünün nasıl görünmesi gerektiğini de söylerler. Tüm kroşe desenleri, kroşe numaraları adı verilen bir dizi sayı ile yazılmış bir dizi talimata sahiptir.

1 numara, ilk sıra için gereken zincir ve ilmek sayısını gösterir; 2 sayısı, ikinci sıra için gereken zincir ve ilmek sayısını gösterir; ve bunun gibi. Talimatlar, çoğu desende son sıra olan 10. sıraya ulaşana kadar tekrarlanır.

Sonuç ve Sonraki Adımlar (Tığ işi numaralar için gelecekte ne var? Daha fazlasını nereden öğrenebilirsiniz?)

Tığ numaralarının geleceği parlak görünüyor. Tığ işinin popülaritesinin artmasıyla birlikte, giderek daha fazla insan tığ işi yapmayı öğrenmekle ilgileniyor. Tığ işi yapmayı öğretebilecek birçok öğretici var.

 Therapyyarn iş aracını veya Therapyyarndan satın alınabilecek projenizi uygulanabilir mi, peki daha ne bekliyorsunuz? İmzalı ürünümüz  Pasaklı  ip ile bugün eşyalarımıza hazırlıklar

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.